Peggy Manders

Stuurgroep

Functie en expertise Epidemioloog en als manager werkzaam bij de Radboud Biobank van het Radboudumc, daarnaast werkzaam bij de afdeling Genetica van Radboudumc. Expertise op het gebied van biobanking, epidemiologie, informed consent en genetica.

Biografie

Peggy is biobankmanager van de Radboud Biobank van het Radboudumc. Ook is zij werkzaam bij de afdeling Genetica van het Radboudumc, waar zij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de informed consent procedures voor verschillende biobanken en voor de begeleiding van de initiatie van nieuwe deelbiobanken. Verder is zij lid van het projectteam dat verantwoordelijk is voor de realisatie van de Biobank Klinische Genetica van het MUMC+. Zij is UMC-coördinator van het Parelsnoer Instituut (PSI) namens het Radboudumc. Daarnaast vertegenwoordigt zij Radboudumc in COREON.

Publicaties relevant voor ELSI

  • Landsbergen, K. M., Brunner, H. G., Manders, P., Hoogerbrugge, N., & Prins, J. B. (2010). Educational-support groups for BRCA mutation carriers satisfy need for information but do not affect emotional distress. Genetic counseling, 21(4), 423.
  • Manders, P., Peters, T. M., Siezen, A. E., van Rooij, I. A., Snijder, R., Swinkels, D. W., & Zielhuis, G. A. (2018). A Stepwise Procedure to Define a Data Collection Framework for a Clinical Biobank. Biopreservation and biobanking, 16(2), 138-147.
  • Span, P. N., & Manders, P. (2015). International biobanks: do or do not?. Future science OA, 1(4).